Dierenverblijf: uw kat in een kattenpension

Dierenopvang & asiel Blog

Uw kat laten logeren in een kattenpension

Als u van plan bent om op vakantie te gaan en u hebt een kat lopen in huis, dan is opvang voor deze kat van essentieel belang om uw ontspanning, tijdens de vakantie te garanderen. Ook een ziekenhuisopname kan een reden zijn. De opvang wilt u het liefst zo zorgzaam en professioneel mogelijk en omdat de meesten niet altijd bij familie willen aankloppen, is een kattenpensioen een heel goed alternatief om uw favoriete huisdier onder te brengen. Dit kan voor één, maar ook meerdere dagen. Zoals het vaak ook mogelijk is om er meerdere katten onder te brengen. 


Uw kat is koning

In alle pensions draait het om het welzijn van uw kat. Vooraf aan de opvang zullen er controles plaatsvinden. Denk hierbij aan de inentingen die uw kat wel of niet gehad heeft, maar ook een controle op eventuele vlooien is zeer belangrijk.  Zijn deze controles eenmaal gedaan dan wordt er naar het karakter van de poes gekeken. Blijkt dat uw kat absoluut niet van andere katten houdt, dan zal daar rekening mee gehouden worden. Ook met eventuele medicatie en voer wordt rekening gehouden. Uw kat is echt koning en u kan met een gerust hart op vakantie gaan.  Professionele medewerkers zullen uw kat met liefde verzorgen en in veel kattenpensions is er een mogelijkheid om uw kat buiten te laten komen. Uiteraard in een afgezet gebied, waar de kat niet kan ontsnappen.


Wat kost een kattenpension?

Wat een kattenpension kost is afhankelijk van een aantal factoren.  Zo zit er verschil tussen het hoog- en laagseizoen en ook het aantal dagen speelt een belangrijke rol in het prijskaartje. Belangrijk is wel dat uw kat ingeënt moet zijn tegen de niesziekte en vrij van vlooien moet zijn. Is uw kat dat niet, dan zal dat eerst geregeld moeten worden.  Krijgt u kat medicijnen dan kan ook dit gevolgen hebben voor het uiteindelijke prijskaartje.  Gemiddeld bent u in elk geval zo'n 8 euro per dag, per kat kwijt voor de opvang. Verblijft uw kat voor een langere tijd in het kattenpension dan is daar vaak een aparte regeling voor en bent u goedkoper uit. Uiteraard is het mogelijk om in het kattenpension bij u in de buurt vooraf een kijkje te nemen, want ondanks dat uw kat met zorg verzorgd zal worden door professionals, wilt u er natuurlijk ook een vertrouwd gevoel bij hebben. Bij veel pensions mag u een kijkje nemen en zal u worden geïnformeerd over de gang van zaken. Ook staat het u vrij om vragen te stellen.

Tip: kijk op Dierenkliniek Dikketje DAP voor een katten- pension en zorghotel in Eindhoven.

Delen

19 juli 2017