Hondenpension

Dierenopvang & asiel Blog

Een goed onderkomen voor de hond

Om een goed hondenpension te vinden is het aan te raden on-line uw informatie te zoeken. Vaak uit wat gasten vertellen kan al veel worden opgemaakt. Een goed hondenpension moet ervoor zorgen dat de dieren tijdens hun verblijf een droog en tochtvrije ligplaats wordt aangeboden. In de wintermaanden zal dit ook verwarmd moeten zijn. Wanneer u zelf op vakantie gaat moet u er van op aan kunnen dat de hond ook goed verzorgd achterblijft. Wordt er gekeken of de dieren hun eten ook daadwerkelijk opeten en wordt er op de ontlasting gelet? Allemaal vragen die u zich moet stellen voordat er werkelijk een beslissing wordt genomen om de hond op het gekozen adres te huisvesten in uw vakantie, aldus Hondencentrum Happy Tail, een hondenpension in Eindhoven en Deurne. Er zijn hondenpensions die naast een binnenkennel ook een buitenkennel ter beschikking hebben. Het mooiste is natuurlijk wanneer er een mooie speelweide aanwezig is. Honden hebben elke dag hun ren-momentje nodig.

Hond meenemen op vakantie of toch naar een hondenpension?

De hond meenemen op vakantie brengt altijd met zich mee dat u de hele vakantie rekening met het dier moet houden. Het is eigenlijk ondoenlijk om tijdens een strandvakantie een hond mee te nemen. Vooral de grotere rassen zijn bij een strandvakantie niet gebaat. Een klein hondje, wat je bijna in een tasje kunt stoppen, is nog te doen. Hoewel dit toch ook consequenties met zich meebrengt.. De warmte, het uitlaten etc. kan voor veel stress bij zowel baas als hond teweegbrengen. Dan is een prettig verblijf in een professioneel hondenpension toch een betere keuze voor het dier. Er zal een goede afweging moeten worden gemaakt. Niet elk bungalowpark of hotel wil honden in huisje of kamer. Ook zal er voor de hond moeten worden betaald. Een hondenpension geeft rust voor hond en baas. Deze kan met een fijn gevoel op vakantie.

Zelf een hondenpension beginnen

Stel u heeft al jaren honden en doet ze bijvoorbeeld regelmatig in een hondenpension in Deurne. Al een poosje heeft u het plan om zelf een hondenpension op te zetten en wil het graag nog beter doen dan het pension waar u de hond in de vakantie naar toe brengt. Wanneer u voor het beroep honden-pensionhouder wilt kiezen zal er eerst een opleiding moeten worden gevolgd. In Bunnik of Barneveld is daar de mogelijkheid voor. U heeft echt hart voor dieren en moet er van overtuigd zijn dat dit het juiste beroep is. Het salaris is afhankelijk van het aantal dieren wat wordt opgevangen. De werkzaamheden bestaat uit het ontvangen van mens en dier en het geven van voorlichting. Hokken moeten worden onderhouden en schoongemaakt. Eventueel personeel moet worden opgeleid. Ook zal de gezondheid van het dier in de gaten moeten worden gehouden. Er zal met leveranciers van dierenvoeding moeten worden overlegd en voorraden aanleggen en bijhouden. Om een professioneel hondenpensionhouder te worden zal dus veel energie in het bedrijf moeten worden gestoken. 

Delen

15 februari 2017